Suomen Cupin otteluinfo: HPS - PK-35

7.5.2024

Kuva: Niko Nakari

HPS kohtaa Suomen Cupin kolmannella kierroksella paikallisvastustaja PK-35:n.

HPS - PK-35, keskiviikkona 8.5. klo 19.30
JYA Housing Areena

Lipunmyynti tapahtuu portilla, ennakkolippuja ei ole myynnissä.
Lippujen hinnat: 10 € / alennusryhmät 6 € / alle 12-vuotiaat ilmaiseksi
Suomen Cupin ottelut sisältyvät kausikorttiin.

Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta: jalkapallotv.com/hpsnaiset

Ennakko

Heti ensimmäiseen cup-otteluun arpa heitti Hopsille vastustajaksi toisen liigajoukkueen, derbyvastustaja PK-35:n. Tänä vuonna keskinäisiä otteluita ei ole vielä pelattu, mutta Kansallisen Liigan sarjataulukossa Hopsi ja PK-35 ovat tasapisteissä neljän ottelun jälkeen.

Liigassa Hopsi on aloittanut suoraan syvästä päädystä kohtaamalla avauskierroksen JyPK:n jälkeen kaikki mitalisuosikit KuPS:n, Åland Unitedin ja HJK:n. Voitto lohkesi JyPK:sta, mutta seuraavista kolmesta pelistä käteen on jäänyt vain yksi tasapelipiste KuPSia vastaan, vaikka peliesitysten valossa enemmänkin olisi ollut otettavissa. Tiukan alkukauden puristuksen jälkeen otteluohjelma helpottaa hieman kesää kohti kuljettaessa.

PK-35 on ottanut ainoan voittonsa niin ikään JyPK:n kustannuksella. Sen lisäksi se otti tasapelistä pisteen PK-35 Vantaata vastaan. Tappiot ovat tulleet KuPSia ja HJK:ta vastaan.

Vaikka HPS on luonut runsaasti paikkoja, maalinteko on takkuillut edellisissä peleissä. Neljässä ottelussa tehtyjä maaleja on viisi kappaletta. Leveyttä maalinteossa on riittänyt, sillä pelaajista kenelläkään ei ole vielä useampaa maalia tilillään. 

Maalitilinsä ovat avanneet Ria Karjalainen, Oona Jääskeläinen, Fanni Sinivuori, Anna-Stina Simonen ja Sofia Jahnukainen.

PK-35:n kokoonpano on nuorentunut huomattavasti viime kaudesta. Vanhoista profiilipelaajista Olivia Kåhre ja Vilma Oksanen saapuivat talven aikana Hopsiin ja Minea Lassas siirtyi Ruotsiin. Myös pitkäaikainen päävalmentaja Rami Rantanen vaihtui portugalilaiseen Diogo Pintoon.

Poistuneiden avainpelaajien jättämiä aukkoja Pihliksessä paikattiin pitkälti nuorilla pelaajilla, mutta kokemusta kokemattomaan kaartiin tuo Hopsista toiseen suuntaan siirtynyt Elisa Lemettinen sekä vanhan ydinrungon Tanja Kotoaro, Pia Tavi ja Hakalan sisarukset Katja ja Krista.

Siinä missä HPS prässää aktiivisesti ylimmältä kolmannekselta lähtien ja yrittää rakentaa paikkoja pallonhallinnan kautta, PK-35 luottaa enemmän tiiviiseen puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin sekä erikoistilanteisiin. Näistä lähtökohdista lähdettäneen myös keskiviikkona.

Ennakointien valossa HPS on selkeä ennakkosuosikki, ja kotiyleisön edessä paikallisvastustajaa vastaan se ei halua pudota cupista. Liigaottelut jatkuvat jo viikonloppuna, joten jonkinlaista rotaatiota saatetaan nähdä kokoonpanoissa puolin ja toisin.