SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa sääntöjä alla olevin tarkennuksin.
Turnauksen tasot

Turnausilmoittautumisessa pyydetään joukkueelta omaa arviota peliryhmän tasosta. Tasolohkoilla varmistetaan mahdollisimman tasaiset ja mielekkäät ottelut kaikille osallistujille. Järjestäjä pidättää oikeuden tasolohkojen yhdistämiseen.

P8 (2011 syntyneet) ikäluokassa ei pelata sijoituksista, ottelutulokset ja vihreän kortin saaneet pelaajat kirjataan tulospalveluun.

Muissa ikäluokissa joukkueet jaetaan ilmoittautumisen mukaan eri tasoihin, jotka sitten ryhmitellään alkusarjan lohkoihin. Alkusarjan tulosten mukaan kaikki joukkueet pelaavat sijoituspelit, joiden perusteella selviää kunkin ikäryhmän kolme parasta joukkuetta.
Pelioikeus ja yli-ikäiset pelaajat

Turnauksen sarjoissa ovat pelioikeutettuja pelaajat, joilla on voimassa oleva pelaajalisenssi ja jotka ovat syntyneet seuraavasti:

Pelaaja ei saa pelata samassa sarjassa useammassa joukkueessa. Sama pelaaja saa kuitenkin osallistua oman ikäluokkansa sarjan lisäksi vanhempien ikäluokkien sarjan otteluihin (usean ikäluokan turnaukset). Kaikissa poikkeustapauksista tulee sopia erikseen turnauksen järjestäjän kanssa.

Yli-ikäisten pelaajien määrää yhtä joukkuetta kohti on enintään kaksi yli-ikäistä pelaajaa, kuitenkin niin, että otteluissa saa kentällä olla kerrallaan vain yksi yli-ikäinen pelaaja.
Ottelusäännöt ja tarkennukset

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihtoon tulevan pelaajan on oltava pois kentältä ennen uuden pelaajan kentälle menoa. Vaihdot tulee toteuttaa pelikentän sivusta keskialueelta. Pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamiseksi.

Paitsiosäännöt: 5v5 peleissä ei paitsiosääntöä, 8v8 peleissä rangaistusalueen paitsiosääntö ikäluokissa x10 (2009 syntyneet) ja x11 (2008 syntyneet)  ja puolenkentän paitsiosääntö ikäluokissa x12 (2007 syntyneet) ja x13 (2006 syntyneet).

Pelinohjaaja ei käytä keltaista tai punaista korttia. Tarvittaessa hän voi kuitenkin huomauttaa pelaajaa rikkeestä tai epäasiallisesta käytöksestä. Pelaaja voidaan tarvittaessa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena.

Pelinohjaaja palkitsee ottelun päätyttyä molemmista joukkueista yhden pelaajan Vihreällä kortilla. Kortilla saa turnauskahviosta pienen herkun.

Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Vastustajien on oltava alkupotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.

Rangaistuspotku suoritetaan 7,5 metrin päästä maalista. 

Pelinavaus 5v5: Peli avataan maalivahdin heitolla ja pelin voi avata heittämällä mistä tahansa osasta rangaistusaluetta. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään. Maalivahti ei saa tehdä maalia suoraan omalta rangaistusalueelta. Ei käytössä puolenkentän vetäytymissääntöä.

Pelinavaus 8v8: Peli avataan joko maalivahdin potkulla tai heitolla voimassa olevien sääntöjen mukaan.

Sivuraja: Sivurajaheitto, P8 sivurajapotku. Väärän sivurajan voi Pelinohjaajan opastuksen jälkeen uusia.
Erityisohjeita

Kotijoukkue valitsee kenttäpuoliskon ja vierasjoukkue aloittaa pelin.

Järjestäjä tuo otteluun pelipallot.

Tasapisteissä alkulohkossa (ja osan sarjojen jatkopeleissä) ratkeaa paremmuus seuraavasti: 
1.Pisteet keskinäisissä otteluissa
2.Maaliero keskinäisissä otteluissa
3.Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa
4.Maaliero
5.Tehdyt maalit
6. Arpa

Sijoituspelien päättyessä tasan suoritetaan rangaistuspotkukilpailu seuraavasti:
kumpikin joukkue laukoo vuorotellen 3 rangaistuspotkua (kolme eri laukojaa),
tämän jälkeen joukkueet laukovat yhden rangaistuspotkun vuorotellen (uusi laukoja).