Otteluraportti: HJK 1 - 0 HPS

12.5.2023

Perjantai-illan derby pelattiin hienoissa olosuhteissa ja molemmat joukkueet vaikuttivat selvästi latautuneilta paikallisvääntöön.

Vihreäpaitainen vierasjoukkue tuli ottelun ensimmäisille minuuteille hyvällä jalalla, mutta jo kolmannella peliminuutilla kotijoukkueen ensimmäisestä kulmapotkusta Lotta Lindström pääsi iskemään Klubin samantien 1-0 johtoon. HPS ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan lähti samantien hakemaan tasoitusmaalia pyrkien tekemään HJK:n pelinavauksen mahdollisimman vaikeaksi. Ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkue oli selvästi atkiivisempi pallon saadessaan, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei kummallekaan joukkuelle juuri muodostunut.

HPS sai ensimmäisen maalipaikkansa 17. minuutilla, kun Elli-Noora Kainulainen pääsi haastamaan vasemmalta laidalta, mutta veto oli helppo torjuttava HJK:n maalivahti Annika Laihaselle. HPS sai ottelun edetessä enemmän juonen päästä kiinni ja Hanna Onufriew pääsi useampaan otteeseen nousemaan oikealta laidalta, mutta varsinaisia maalipaikkoja näistä ei muodostunut.

HJK aiheutti kotiyleisölle sydämentykytyksiä 31. minuutilla, kun Oona Jääskeläinen haisteli vajaaksi jääneen syötön alaspäin, mutta maalivahti Laihanen pääsi juuri ja juuri siivoamaan pallon sivurajasta yli.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin rikkonainen, eikä pitkiä pallonhallintajaksoja kumpikaan joukkue päässyt esittämään. Aihiot  maalipaikkoihin tulivat suurimmilta osin erikoistilanteista ja pallonriistoita. Ensimmäisellä puoliajalla ei lisäosumia nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Toisen puoliajan alku ei tarjonnut hirveästi tapahtumia, vaan pelinkuva oli hyvin staattinen. Molemmat joukkueet pyrkivät hitailla hyökkäyksillä luomaan vaaraa vastustajan, mutta maalipaikat antoivat odottaa itseään.

HPS sai ensimmäisen todellisen aihionsa 57. minuutilla, kun vasemmalta laidalta pallo pelattiin boksin, mutta Jääskeläinen ei aivan päässyt laukomaan. 63. minuutilla HJK oli lähellä tuplata johtonsa, mutta Iina Rautiainen venytti pallon tielle upealla jalkatorjunnalla.

Ottelun loppupuolella HJK otti hieman jalkaa pois kaasulta avaten ajoittaisia saumoja vihreäpaitaiselle vierasjoukkueelle, mutta viimeiset ratkaisut hyökkäyskolmanneksella eivät olleet riittävän laadukkaita. HPS kävi kuitenkin lähellä maalintekoa, kun kulmapotkun seurauksena pallo pyöri vaarallisesti HJK:n viiden metrin alueen sisällä, mutta kotijoukkueen pelaajat pääsivät ensimmäisenä siivoamaan pallon pois Klubin boksista.

Ottelun loppu ei tarjonnut yleisölle enää sirkushuveja, vaan ottelu päättyi HJK:lle aikaisen avausmaalin myötä 1-0.

"Tasapeli ei olisi ollut vääryys"

HPS:n päävalmentaja Mari Savolainen oli pettynyt lopputulokseen,  mutta tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Tosi harmittava alku pelille, mutta olimme kuintekin läpi ottelun todella hyviä. Tasapeli ei olisi ollut vääryys.

Savolainen muistutti myös siitä, että näissä otteluissa tulee olla alusta asi hereillä.

- Onnistuttiin siinä, mitä lähettiin tekemään, mutta näissä peleissä pitää olla tiukkoja.