Otteluraportti: HPS 0-3 HJK | Derbystä tappio

17.9.2022

Kuva: Kalevi Hämäläinen

HPS sai otteluun hyvän alun, mutta onnistumiset paikoista jäivät puuttumaan. Vieraat lopulta iskivät toisella jaksolla kolme maalia.

HPS sai jo ensimmäisellä minuutilla hyvää painetta HJK:n maalille. Kotijoukkue oli ensimmäisen viiden minuutin aikana huomattavasti aktiivisempi osapuoli ilman palloa, mikä johti useasti tiukkoihin paikkoihin HJK:n alakerrassa.

Painostus meinasi tuottaa tulosta kahdeksannella minuutilla, kun Oona Jääskeläinen katkaisi löysäksi jääneen syötön ja pääsi kiertämään HJK:n maalivahdin Annika Laihasen, mutta valitettavasti veto ei löytänyt tietään maaliin.

Myös HJK kävi lähellä maalintekoa 13. minuutilla, kun Veera Hellman pääsi puskemaan noin viidestä metristä, mutta Jessica Kiviaho torjuu pallon hienosti yhdellä kädellä. HJK sai tämän myötä käännettyä pelin otetta hieman itselleen, mikä aiheutti ajoittain sydämentykytyksiä kotiyleisölle, mutta vaaralliset maalipaikat vielä antoivat odottaa itseään.

Noin 20 pelatun minuutin jälkeen ottelun kuva muuttui hieman staattiseksi eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan kunnon maaliapaikkoja pallonhallinnalla.

35. minuutilla HJK sai vaarallisesta paikasta vapaapotkun, kun Aino Lehtinen joutui rikkomaan keltaisen kortin arvoisesti. Leonie Pankratzin veto vaparista suuntautui vain hieman yli Kiviahon maalin. Vain hetkeä myöhemmin Pankratz pääsi kokeilemaan uudestaan maalintekoa, mutta laukaus vasemmalta meni yhtä monta senttiä yli maalin kuin hetki sitten tullut vapaapotku.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ensimmäisellä puoliajalla maalintekoa, mutta taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alussa HJK laittoi selvästi enemmän jalkaa kaasulle ja sai luotua painetta useaan otteeseen Kiviahon maalille, mutta puolustuslinja blokkasi urheasti useita vetoja. Lopulta Klubin paine tuotti tulosta, kun  52. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta Oona Sevenius pääsi laittamaan pallon maaliin siirtäen vierasjoukkueen 0-1 johtoon.

Tunnin pelin jälkeen myös kotijoukkue sai luotua maalipaikkoja, ja lähimpänä kävi Jääskeläinen, joka pääsi vasemmalta laukomaan kohti oikeaa yläkulmaa, mutta veto meni vain hiuksenhienosti yli maalin.

65. minuutilla Helmi Vapola antoi hyvän pallon boksiin, jossa Jääskeläinen pääsi yrittämään maalintekoa, mutta hänet revittiin tylysti kaksin käsin nurin. Jostain syystä syystä erotuomari ei vienyt palloa pilkulle, vaikka syitä vihellykselle olisi voinut löytyäkin.

73. minuutilla HJK siirtyi 0-2 johtoon, kun Essi Sainion vasemmalta tulleesta syötöstä  pallo kimpoili epäonnisesti vihreäpaitaisten kautta omaan maaliin. HPS ei laittanut päätä pensaaseen, vaan lähti hanakasti hakemaan kavennusmaalia, mutta pallo ei Klubin maalin edessä pomppinut yhtä suotuisasti kuin vierasjoukkueella.

HJK:n hyvä toinen puoliaika sai jatkoa, kun oikealta puolelta tulleesta keskityksestä  Pankratz vei vierasjoukkueen jo 0-3 johtoon jälleen Sainion keskityksestä.

Lisäajalla pallo oltaisiin jälleen voitu viedä rangaistuspisteelle, kun Aada Nurmi pääsi murtautumaan boksiin, jossa hänet työnnettiin tylysti kumoon, mutta erotuomarin pilli pysyi tällakin kertaa mykkänä. Lisäajalla ei enää lisäosumia nähty suuntaan tai toiseen, joten kolme pistettä matkaavat lauantai-illan derbyn jälkeen Töölöön 0-3 lopputuloksen myötä.

Etenkin ensimmäisellä puoliskolla HPS oli jopa parempi joukkue kentällä, mutta hallintaa ei saatu realisoitua maaleiksi. Toisella jaksolla HJK käytti armotta paikkansa hyväksi.

- Ensimmäinen puoliaika oli hyvä. Mutta fakta on, että kolmea maalia ei voi päästää, jos haluaa voittaa näitä pelejä. Mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä esitys, vaikka tulos jäi tuollaiseksi, päävalmentaja Mari Savolainen sanoo.