Nais- ja tyttöfutikseen panostusta - HJK ja HPS yhteistyöhön

11.1.2018 klo 11:00

HJK ja HPS ovat solmineet kattavan yhteistyösopimuksen kaudelle 2018, jonka tavoitteena on kehittää helsinkiläistä nais- ja tyttöjalkapalloa sekä tukea molempien seurojen toiminnan kehittymistä nais- ja tyttöpuolella.

HJK:n Naisten Liigan joukkue ja HPS:n Ykkösessä pelaava naisten edustusjoukkue ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2018. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien kätevän liikkumisen joukkueiden välillä tulevalla kaudella. Farmisopimuksen myötä HJK:n pelaajia käy pelaamassa HPS:n peleissä Ykkösessä aina tarvittaessa. HPS:n pelaajille yhteistyö HJK:n kanssa puolestaan mahdollistaa tarvittaessa pelaajapolun jatkumisen Ykkösestä liigakentille. HJK ja HPS järjestävät kauden aikana myös yhteisiä harjoituksia.

Kaudella 2018 HPS:n kaikki tyttö- ja poikapelaajat pääsevät HJK:n Naisten Liigan peleihin ilmaiseksi HPS:n varusteissa tai jäsenkortilla.

HJK:n tuore talenttivalmentaja Jonne Kunnas osallistuu HPS:n tyttöjuniorien valmentajien ja pelaajien kehitystyöhön aktiivisesti. HPS:ssa Kunnaksen työpanos kohdistuu pääasiassa ikäluokkiin 9-13-vuotiaat. HJK tarjoaa myös tarvittaessa vanhimmissa ikäluokissa jatkumon HPS:n tyttöjen pelaajapolulle seurojen valmennuspäälliköiden koordinoimana.

HJK ja HPS järjestävät myös seura- ja valmentajatapaamisia sekä jakavat keskenään hyväksi havaittuja toimintamalleja kehittääkseen seurojen toimintaa.

100-vuotias HPS ja 110-vuotias HJK järjestävät kauden 2018 aikana myös ison tyttöfutistapahtuman. Together #weplaystrong

- Tämä on hyvä avaus kohti toimintamallia, jossa pyritään aidosti kehittämään helsinkiläistä tyttö- ja naisjalkapalloa. HJK ja HPS ovat vahvoja ja perinteisiä toimijoita, eikä meillä ole mitään syytä kilpailla keskenään. Tässä on nyt molemmilla seuroilla vahva ajatus, että rakennamme pitkäaikaisen yhteistyömallin, jolla viedään tyttöjen ja naisten futista eteenpäin niin seuroissa kuin yleisellä tasolla, HJK:n valmennuspäällikkö Joonas Sarelius toteaa.

- Kaikki neuvottelut ovat sujuneet erinomaisesti, koska molemmilla seuroilla on sama tahtotila. Tämä on hieno avaus HJK:lta, jolla pyritään yhdessä kehittämään helsinkiläistä nais- ja tyttöjalkapalloa. Odotamme innolla yhteistyötä HJK:n ja talenttivalmentaja Jonne Kunnaksen kanssa, toteaa HPS:n valmennuspäällikkö Jari Möykky. 

 

Tiedustelut:

Joonas Sarelius
HJK ry
Valmennuspäällikkö
joonas.sarelius@hjk.fi
050-5679000

 

Jari Möykky

Helsingin Palloseura ry

Valmennuspäällikkö

jari.moykky@hps.fi

050-3211846

HJK:n Joonas Sarelius ja HPS:n Jari Möykky
HJK:n Joonas Sarelius ja HPS:n Jari Möykky